Räkomelett med dillstuvning. Recept från min bok ”Jennys Jul”, fotograf : Ulrica Pousette.
Till omeletten: 4 ägg 3 msk grädde salt & peppar smör till stekning
Till stuvningen: 1 dl vispgrädde 100 gram philadelphiaost 2 msk finhackad dill salt 1 dl riven ost
Toppa med handskalade stora räkor
Gör så här: Vispa ihop äggen med grädden i en skål. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten på medelvärme tills den har stelnat. Under tiden värmer du upp en kastrull och låter grädde, philadelphiaost sjuda upp, smaka av med dill & salt och dra bort från värmen. Vänd ner osten och rör om tills allt har smält. Häll detta över omeletten och fördela ut räkorna.
Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och mitt lilla tisdagstips kommer här. Missa inte toppen erbjudandet på Jackor & kavajer nu. För just nu är det upp till 30% RABATT. KLICKA HÄR
God fortsättning! Vilken fin header du har ändrat till.
Tycker det ser krystat ut med den infällda bilden. Kan du inte vara med i bilden på ett mer ”naturligt” sätt? Annars fin bild.
Du har helt rätt 🙂 Måste fota lite nya headers.
U va gott, kl 12 vid huvudentren på sjukhuset blir bra så kommer jag och hämtar 🙂
Så gott det ser ut!!! Älskar din ädelostgryta och måste testa och göra denna med 😍😍😍 Går det och förbereda denna rätt dagen innan? ❤
Hur många portioner om man serverar till lunch med sallad?