Här kommer en efterrätt som det bjöds på i helgen då vi hade gäster.
Försvinnande gott.
Det här behöver du till nutellasemifreddo på 10 bitar :
2 färdiga marängbottnar ( finns att köpa bland tårtbottnarna på affären)
3 äggulor
3 äggvitor
2 msk socker
4 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna fantastiska glasstårta så här: Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en rund form, med avtagbara kanter på cirka 25 cm. Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in hela glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Gott med friska bär till.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR
Älskar verkligen dina recept! Har fått många idéer av dig. Undrar bara om du väljer nutella utan palmolja?
Nutella innehåller enbart hållbar palmolja som är RSPO-certifierad och framställs i enlighet med Ferrero Palm Oil Charter (skydd för utrotningshotade arter, respekt för mänskliga rättigheter samt att undvika avskogning och höga utsläpp av växthusgaser)