Här kommer en ny och färsk veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar.
.
Måndag: Crepes med svampstuvning ( veg.)
Tisdag: Philadelphialax med pressad potatis
Onsdag: Sötpotatis- & kasslergratäng
Torsdag: Korv- & pastasoppa
Fredag : Fläskfile med ”fusk-bea”
Det här behöver du till 4 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar
potatis ( jag valde sorten Marilyn )
samt några morötter
rapsolja
ströbröd
flingsalt
Snabb bearneiesås:
1 kruka färsk dragon
1 1/2 – 2 msk vit vinsvinäger
2 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, skala eller skrubba rotsakerna & klyfta upp dem. Ringla över olja, flingsalt & ströbröd och ställ in i mitten på ugnen. Fläskfilen stekte jag i smör med salt & peppar lagom till att rotsakerna var klara. Såsen är klar på 5 minuter , gör så här: mät upp vitvinsvinäger i en lite kastrull och ansa bladen på dragonen och klipp ner. Låt detta sjuda tillsammans innan du vänder ner creme fraiche. Låt sedan detta sjuda upp igen & smaka av med salt & peppar.
* * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Knäckig Äppelpaj
Knäckig Äppelpaj – 6 portioner
4-5 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord form. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, & sirap. Fördela havresmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås,
Kan man prenumerera på dina påhittiga veckomatsedlar ?