Här kommer lite sista-minuten-tips om ni vill ändra eller inte riktigt spikat kvällens meny,
Varsågoda.
Det här behöver du till 12 små portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2 st gelatinblad
250 gram Daim mjölkchoklad
( Går även bra med mjölkchoklad om ni inte hittar)
Topping:
Spritsad grädde 1 dubbeldaim
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas ( vi gjorde pyttesmå & då räckte det till 15 stycken) men det räcker till 6 vanliga portioner, skulle jag säga. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering
Innan servering spritsa en klick grädde och hacka daimen och fördela över serveringsglasen.
Sedan måste jag ju såklart tipsa om den grymma REAN på MIO just nu. Sängarna är det bland annat halva priset på. Så tipselitips, om ni ska införskaffa nya möbler. Klicka här