Ett lyckat glassexperiment blev det sist jag gjorde egen glass. Så krämig,len och gooood. Jag har prövat att göra ”snabb-varianten” men okokt kondenserad mjölk – men nu blev det ett litet test – och jag kokade istället burken i nästan tre timmar. Och den blev helt klart snäppet godare ! Men känner ni att ni har ont om tid, eller helt enkelt inte vill koka mjölken så går glassen lika bra att göra iallafall med icke kokad. Då kan man om man har hemma ringla ner lite kolasås i glassen 😀
En glass som inte kräver glassmaskin.
Det här hade jag :
1 burk kondenserad sötad mjölk
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
6 dl vispad grädde
1 msk vaniljsocker
ev. extra kolasås på tub
Gör så här :
Koka burken i cirka 3 timmar ( 2 tim 45 minuter kokade jag )Och låt svalna, burken kan förberedas dagen innan. Finhacka eller riv chokladen, vispa grädden och vaniljsockret fluffig ( men inte för hård – se bild nedan ) Blanda ner den kalla kolakrämen ( det ska blanda sig ) men spara en ett par msk till senare. Vänd ner chokladen men spara lite till garnering , och sen klickar du ut kolan på lite olika ställen och vänd i dessa. Toppa med lite finhackad choklad och frys in i en långform i cirka 5- 6 timmar. Ta fram en stund innan servering.
För att få loss glassen höll jag den upp och ner och spolade med vatten på baksidan.
Smeten är så god att man vill äta den som den är med sked. Yammi yammi.
Tack för receptet,det här måste jag pröva! Skall för övrigt prova på receptet på smörgåstårtan till sonens födelsedagsfirande till helgen. Tack för en jättefin blogg.
Marie : Alltid roligt med kalas ! 🙂
Ser och låter jättegott. Detta recept måste jag testa 🙂
Vilken ljuvlig glass! Kram
I vår affär kan man köpa den färdigkokt ;O))
Den är redan karamelliserad och kostar lika mycket som den ”vanliga”.
Jag har köpt ett par sådana burkar (plus vanliga)som jag alltid har hemma-klart.
Gjorde Pannacotta med en sådan burk med lite havssalt och det tror jag skulle vara gott till/på din glass också alt choklad med havssalt tex Lindt.
Just salt, kola och choklad är ju en oslagbar kombo.
Ha en trevlig helg!
Maja : Perfekt när den är färdigkokt 🙂
Låter riktigt gott!! Måste provas 🙂 Där står inte hur mycket kolakräm man ska ha!?
Angelica : Man kokar en burk med kondenserad mjölk. Det är den som blir kolasåsen 🙂
Jag gjorde den förra helgen. Så ljuvligt god! Tack för det goda receptet!
Kul att du gillade receptet 😀
Hur många räcker 1 omgång till ? Tack för en underbar blogg 🙂
Det beror lite på hur mycket man äter av den.
Men det blir cirka en liter glass. Jag gissar 8 personer 🙂
Tack så mycket 🙂
Om man vill göra denna som en cheescake, hur gör jag då?:)
Smula degistiv och rör ihop med ett par msk smör. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter, häll över glasssmeten och frys in 🙂
Om man kokar den kondenserade mjölken dagen innan, hur förvaras den över natten? I rumstemperatur eller kylskåp? Fantastisk blogg btw!
i Kylskåp