Då kikar vi förbi med dagens veckomatsedel.
Måndag: Linsgryta för hela familjen
Tisdag: Panerad torsk med kall sås
Onsdag: Pastagratäng med kyckling & rökt skinka
Torsdag: Ostgratinerad blomkålsgratäng (LCHF)
Fredag: Fläskytterfile med pommes & sås
Det här behöver du :
1 fläskytterfile el. fläskfile
2 dl grädde
2 dl kallt vatten
200 gram philadelphiaost
1 msk soya kinesisk
1 msk oxfond
1 tsk vinbärsgele
salt och peppar
Friterad pommes och en god sallad.
Gör så här :
Skär filen i tunna skivor och stek i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
Häll över vätten, fond, soya och låt puttra upp. Ta upp köttet och vispa ner grädde och red av med philadelphiaost till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och gelé .
Och lägg ner köttet igen.
Servera sedan med nyfriterade pommes och en krispig grönsallad
* * * * * * * *
Något gott till kaffet : Strasskakor med sylt
Det här behöver du:
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 1/4 dl vetemjöl
Valfri sylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mät up det mjuka smöret med florsocker och vaniljsocker och rör ihop. Vänd ner potatismjölet och mjölet, lite i taget tills du har en kletig smet. Fyll upp stjärnspritsen med smeten och klicka ut lagom stora strasskakor. Grädda i 10- 12 minuter, de ska vara rätt ljusa i färgen.
Serveras genast med ett stort glas kall mjölk