Tjingeling,
Här kommer lite goda och enkla tips till Fars Dag. Hoppas ni gillar.
.
Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao
Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.
.
Snickerskladdkaka
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen). Medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center. Och ställ sedan kallt.
.
Hallonrutor med krämig vaniljfyllning
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 pkt med färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten, Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor.
Blir helt galet saftig och med krispig toppen.
Vilka härliga kakor, mums! Tror du att det fungerar med frysta hallon i Hallonrutorna? Eller blir det för saftigt o kladdigt kanske🤔
Tack för en bra blogg med en bra blandning på allt. Var roligt att läsa om Spanien lägenheten och måste säga att jag är lite nyfiken att se o höra mer om den. Ha en bra jobbresa nu. Kram
🤣Men förlåt! Spanien-lägenheten är ju Viktoria på Matplatsen! Jag följer er båda dagligen och virrade till det🤣😂 Men jag gillar din blandning på allt oxå och det var kul att följa din Gambiaresa. Kram
Haha 😀
Hej!
Julklappstips från en fattig student <3
Jag handlar från butiker via: http://www.refunder.se/b/Spara50
Dessa är mina favoritbutiker
Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817
Lyko:
https://referme.to/9vACAmo