Hej hej,
I går till middag blev det en höstig gryta. Det är först nu som matinspirationen kommer tillbaka, efter att ha grillar och ätit ute hela sommaren. Till höstens grytor vill man såklart helst ha ”egen plockad” svamp, som te.x kantareller. Dock hittar jag ju aldrig någon svamp förutom i mataffären. Så det fick bli en burk med krispiga små champinjoner denna gången. Men det är gott det också.
.
Det här behöver du till 4 personer :
600 gram putsad fläskfile
1 msk tomatpure
1 burk med små champinjoner
1/2 msk kinesisk soya
1 msk oxfond
1/2 riven vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
200 gram philadelphia
2 dl creme fraiche
1 tsk med rödvinbärsgele
.
Serveras med ris eller pasta
.
Så här gör du :
Putsa filen, skär upp den i lagom stora medaljonger , och stek upp den i smör.
Rör ner tomatpure och låt fräsa runt. Öppna burken med svamp och låt rinna av, vänd ner svampen. Vänd ner philadelphiaost, crème fraiche, riv ner vitlöken blanda i soja, oxfond, och smaka till sambal oelek, . Låt sjuda på svag värme och smaka ev. av med lite salt och peppar.
oj vad gott tack Jenny