Imorgon är det Måndag, och då är vi många som försöker äta grönare.
Varför inte prova en av mina favoriter.
Krämig grönsakssås.
Fotograf Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du till 4 personer :
smör
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 riven zucchini
2 morötter
2-4 msk ajvar (stark)
1 burk passerade el. krossade tomater
100 gram färsk babyspenat
1 1/2 dl creme fraiche
salt & peppar
Toppa med riven ost
Gör så här:
Riv lök, vitlök morötter & zucchini. Hetta upp en stekpanna & fräs lök och vitlök någon minut tills det doftar nötigt.
Vänd sedan ner morötter & zucchini och fräs i några minuter, vänd ner passerade tomater, babyspenat, ajvar & crème fracihe och smaka av med salt & peppar.
Serveras genast med pasta och nymalen svartpeppar.
Min dotter som är väldigt matkänslig älskar den här rätten. De flesta dagar äter hon knappt någonting på förskolan men en dag hade personalen gjort den här rätten och min dotter var så glad. Hon tog mig i handen när jag hämtade henne och sa ”kom vi måste gå in i köket och fråga om receptet på den goda maten” 🙂 Så tack Jenny för ditt recept!