Måndag idag och det betyder köttfritt för många svenska hem.
Detta är en klassiker hemma hos oss, enkel att göra, god samtidigt som det känns lite festligt.
.Fina bilder är Ulrica Pousette fotograf till, receptet är från min bok ”Middagstipset”
.
Detta behöver du till Peston:
2 krukor färsk basilika
50 gram pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 1/2 – 2 dl olivolja
100 gram riven parmesanost
2 nypor flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Plocka basilikabladen. Rosta pinjenötterna i en torr panna och mixa dem sedan hastigt i en matberedare.
Grovhacka vitlöken, och lägg ner tillsammans med basilikan. Mixa ihop och tillsätt olivoljan i en stråle, tills du får den konsistens du vill ha.
Rör till sist ner parmesanen. Smaka av med salt & peppar.
Klart att servera,
Så gott älskar pesto mums enkelt men ljuvligt recept kram