Detta hade jag som cravings när jag var gravid första gången. ( Ett av alla cravings 😉 )
Raggmunkar, stekta i rikligt med smör. Så himlans gott va´?
Det är ju dessutom enkelt att göra, och billigt.
Borde definitivt laga detta oftare.
Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min bok ”Middagstipset”
.
Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med rårörda lingon
Smaklig spis
Jag älskar när de är så där krispiga i kanterna, jag kan äta hur många som helst! Kram!