Här kommer ett snabbt & gott tips på tisdagsmiddagen.
Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
.
Du behöver:
500 gram fläskfärs
1 msk aromat
Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.
Serveras med kokt potatis och brunsås.
.
Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera
Hejsan!
Igår testade jag på ett recept på lax i ugn . Jag blandade lite hur som helst och det blir förvånansvärt riktigt riktigt gott. Något jag startat rekommenderar att testa.
Lax i ugn:
Laxfiléer 600 gram
I dl vatten
3 msk hummerfond
1 burk Crème fraîche (2dl)
2,5 dl grädde
2 tsk dijonsenap
Dill (ha i sist)
3 msk röd stenbitsrom (ha i sist)
Lägg laxen i en ugnssäker form i 17 minuter i 175 grader.
Vispa vatten, hummerfond, Crème fraîche, grädde o senap och låt det koka upp. När laxen är klar ha i dill + stenbitsrom i såsen o häll över laxen.
Servera med pressad potatis och gröna ärtor
Det är väl inte så bra att äta aromat………vad kan man använda istället??
Kalvfond funkar bra.