Hej hej,
Här startade vi dagen med sovmorgon och brunch. Underbart.
Att barnen är så stora nu och också gillar att sova länge, det är lyxigt! Till middag idag funderar vi på denna gamla klassikern.
Så gott!
Fotograf Ulrica Pousette. Recept från ”Middagstipset”.
Du behöver till 5- 6 personer
pasta eller ris
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
.
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål. Strimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen. Den ska stå i ugnen i ca 15 – 20 minuter , men efter halva gratineringstiden – ta ut och strö över bacon och jordnötter,
och ställ tillbaka i ugnen igen
Serveras med en god sallad.
Jätte god flygande jakob