Det här behöver du:
Fotograf Ulrica Pousette, recept kommer från ”Middagstipset”.
75 gram smält smör
Fyllning:
400 gram karamelliserad mjölk
Tryffeltäcke:
1 1/2 dl vispgrädde
400 gram schweizernötschoklad
2 nypor med flingsalt
Topping
2 dl vispgrädde
kakao
Till servering:
Färska bär
Gör så här:
Krossa kexen till smulor och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund springform ( 24 cm ) .
Låt stå i kylen i 20 minuter. Bred sedan ut den karamelliserade kolan över kexen, låt stå svalt medan du gör toppingen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från plattan, och bryt ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Bred sedan ut tryffeln över kolan, nyp över lite flingsalt om så önskas, ställ in i kylen i minst 4 timmar. Vispa sedan grädden och spritsa över kakan, pudra över kakao över topparna.
Klart att servera med lite färska bär.
Ser helt sjukt gott ut. Fyller år på måndag så ska testa den på familjen då.