Smarrigt middagstips för denna helgen.
Fotograf Ulrica Pousette, recept från ”Middagstipset”
.
Det här behöver du:
4 laxfilé, bitar, fryst och tinad
400 g torskfilé, fryst och tinad
4 dl vispgrädde
200 g färskost (t ex philadelphia)
2 msk hummerfond, koncentrerad
2 msk dill, hackad
1/2 msk curry
salt
peppar
250 g körsbärstomater (gärna både gula och röda)
Garnera gratängen med färska räkor
.
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform.Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull. Koka upp lite långsamt och ringla sedan såsen över fiskbitarna. Strö över körsbärstomaterna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg. Toppa med räkor och servera med ris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli.