Kikar förbi med ett smarrigt kakrecept. Ingredienser som nästan alltid finns hemma i skafferiet.
Kanske vill du baka dem redan idag?
.
Cirka 20 kakor
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
Garnering:
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. Forma till en rullad längd. Dela längden i cirka 20 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter. Smält chokladen i micron ( eller över vattenbad ). Ringla chokladen över kakorna med en liten sked.
Aldirg ens tänkt på att man kan göra sådana själv! Tack för bra tips! 🙂 Dessutom så vet man då vad de innehåller.
//Berith
Hej Jenny!
Ville bara önska all lycka till dig och kärleken 💕
Hej Jenny,
var köper du dina bakplåtspapper?
Ser lite rutiga ut……
I mataffären 🙂 Märket är toppits.
Hej!
Kan man frysa kakorna?😊
/Malin
Absolut 🙂