Välkommen härliga Maj,
Hoppas ni hade en fin Valborg, själv gjorde jag precis ingenting. Kan vara mysigt det också, och nästa år är väl allt som vanligt. Så får kika på brasan då och fira in våren. Idag blir det lite middag hemma, men för er som vill ha något enklare idag så har jag denna rätten, som har blivit en favorit bland er. En restfest, när den blir som bäst : Ris- & korvpytt.
Jag hade fått ris över sedan dagen innan. Så detta är ett perfekt ”ta-till-vara-på-maten-tips”.
Salsan väljer du själv om du gillar mild, medium eller hot!
Du behöver:
smör
500 gram falukorv
3 msk tomatpure
1 burk tacosås ( salsa )
4 portioner ris ( färdig kokt )
1/2 msk med koncentrerad lökfond
1/2 msk med koncentrerad köttfond
3 msk ketchup
salt & peppar
Gör så här:
Skär korven i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna och stek dem gyllene i smör. Vänd ner tomatpure & salsa. Låt det sjuda upp och vänd ner riset. Blanda väl och vänd ner fonderna tillsammans med ketchup. Smaka av allt med salt & peppar.
Så simpelt och gott!
http://johannagrahn.se