Missa inte att följa mig på instagram för ännu mera jolgodis uppdateringar:
@jennysmatblogg
Det här behöver du :
150 gram pepparkakor
100 gram färskost ( som tex. Philadelphia )
ca 200 gram mjölkchoklad
Garnering : florsocker
Gör så här :
Mixa pepparkakorna i en mixer, tills det bara är smulor.
Häll sedan dessa i en skål, och rör ner färskosten.
Forma till lagom stora kulor:
Sedan chokladdoppar du dessa småkulor i chokladen och ställ dem kallt igen,
tills det är dags att servera.
Och ställ sedan dessa kallt under tiden som du smälter chokladen över ett vattenbad.
Då tar du fram dem och lägger dem i en vacker skål, och pudrar florsocker över.
Lätt som en plätt – och supergott adventsgodis! 🙂
Hej! Jag följer din blogg och märkt att det är ganska mycket godis/kakor du doppar i choklad 🙂 jag tror att det är många som vill se hur du gör det. Så hade varit roligt om du la upp en video på det 🙂
MVH
Malin
Hej! Om man inte har en mixer, kan man mortla sönder pepparkakorna istället då? 🙂
Absolut, eller lägg dem i dubbla fryspåsar och gå loss med brödkavel 🙂
Kan man använda färdig pepparkakssmet istället för peppakakor? 🙂
Prova gärna, det blir inte riktigt samma sak, men kanske gott iallafall 🙂
Går dom att frysa?
Hur länge tror du dessa håller ungefär? Tänkte ha dem till jul, men är sugen på att göra dem redan nu ?
Går dessa att förvara i kylen i 13 dagar? Tacksam för svar innan lördag?
Hej! Går dessa att frysa in?