Pepparkaksgodiset som jag skrev om igår , går att variera jättemycket.
Här har jag gjort samma pepparkakskulor, men dessa är doppade i mörkchoklad med lite flingsalt.
Det här behöver du :
150 gram pepparkakor
100 gram färskost (som t.ex Philadelphia )
ca 150 gram mörk kvalitets choklad ( 70 % )
150 gram pepparkakor
100 gram färskost (som t.ex Philadelphia )
ca 150 gram mörk kvalitets choklad ( 70 % )
Garnering : flingsalt
Gör så här :
Mixa pepparkakorna i en mixer, tills det bara är smulor. Häll sedan dessa i en skål, och rör ner färskosten. Forma till lagom stora kulor: Sedan chokladdoppar du dessa småkulor i chokladen. Strö lite fint flingsalt över dem och ställ dem kallt igen,
tills det är dags att servera.
Jättegott till adventsfikat 😀
Går det att frysa in dessa peppar kake bollar?
Absolut 🙂