Här kommer ett tidsinställt inlägg medan vi sitter i bilen.
En stund kvar till Köpenhamn / Kastrup.
Recept från min senaste bok ” Middagstipset” Fotograf Ulrica Pousette
Recept till 4 personer på herrgårdskyckling:
4 kycklingfileer
smör
salt& peppar
100 gram rökt skinka
2 msk finhackad persilja
4 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 1/2 dl riven herrgårdsost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfilerna runt om i en stekpanna så att de får fin färg. Salta & peppar under stektiden. Lägg dem i en form och strössla över den strimlade skinkan. Blanda ihop creme fraiche, persilja, dijonsenap, och riven ost. Fördela ut röran över kycklingen och skinkan. Och ställ in imitten på ugnen, i cirka 20 minuter- eller tills kycklingne är klar.
Servera med klyftpotatis eller ris.
Har köpt din bok middagstipset. Läser receptet Jennys herrgårdskyckling och där står det att man ska knapersteka bacon och strö över men inte vad man ska göra med skinkan. Ska både skinka och bacon ingå i rätten?
Skinkan ska blandas ner i gratängen 🙂
Tycker inte att skinka passar till kyckling, blir väldigt sålt!!
Det passar visst och är jätte gott