Imorgon är det dags för helg igen. Woop Woop.
Så ni är många här inne nu och letar efterrätter.
Vad kan då vara godare och enklare än dessa små himmelska desserter.
Receptet kommer från senaste boken: Middagstipset. Fotograf Ulrica Pousette
Det här behöver du till 10 små portioner :
200 gram digestivkex
100 gram smält smör
400 gram karamelliserad mjölk ( 1 burk )
ca 250 gram färska bär
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade daim
citronmeliss
.
Gör så här:
Krossa kexen till fina smulor.
Lägg smulorna i en skål och rör ihop med smält smör.
Varva smulor, karamelliserad mjölk, bär, grädde i fina portionsglas. Strö över hackad daim, bär och citronmeliss.
Klart att servera.
Gjorde ungefär dessa i helgen, fast varianten med banan. Så jäkla gott, kan inte sluta äta när jag väl börjat!
Hej! Publisera hellst inte min kommentar (kermikbloggen) men gå gärna in o titta!
Den måste testas! Låter supergott!
//Berith
Jättefint med olika glas! Vänliga hälsningar Jenny
Min syster gjorde dessa för några veckor sedan, supergoda! 🙂 Kan varmt rekommendera att testa.
Skriv gärna alternativ till den karamelliserade mjölken, är laktosintolerant..
Kan man göra dessa dagen innan så de får stå i kylskåpet?
Ska prova detta till nyåret