Kikar förbi med ett litet festligare tips denna helgen.
Pulled Pork med picklad lök? Hur gott är inte det.
Recept från min bok ”Middagstipset” , Fotograf Ulrica Pousette.
Det här behöver du:
1,2 kg fläskkarre
olja till formen
salt & peppar
2 gula lökar
2 1/2 dl barbecuesås ( ej så söt )
1 vitlöksklyfta
Picklad lök:
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %
Vitlökssås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås
1/2 tsk torkad timjan
salt & peppar
Till servering: hamburgerbröd, pitabröd eller tortillabröd.
Valfria grönsaker.
Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
.
Sätt ugnen på 100-120 grader, Ringla lite olja i botten på en gjutjärnspanna.
lägg ner köttet och krydda med salt & peppar. Hacka lök och vitlök och lägg i formen.
Fördela barbequesåsen över köttet lägg på locket och skjuts in i ugnen i 4-5 timmar.
Det är klart när du kan dra sönder det med en gaffel.
Blanda alla ingredienser till såsen och sedan är det klart att servera.
Mums!