Barnen är iväg till skolan och jag jobbar på.
Ska snart in till stan en sväng och handla och uträtta ärenden. Kikar bara förbi med ett urgott tips till helgen.
Smakrik fläskfilegryta. Varsågoda.
Fotograf: Ulrica Pousette, recept från min bok ”Middagstipset”
.
Det här behöver du: Servera med potatis & grönsaker
Gör så här:
2 fläskfilé, à ca 500 g
smör
200 g philadelphiaost
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk rosépeppar, grovkrossad
1 tsk svartvinbärsgelé
salt och peppar
Garnering:
rosépeppar, stött
färsk timjan
Dum fråga kanske men vad menar du med att ”putsa” fläskfilén? 🙈☺️
Ta bort överflödigt fett, senor m.m.
🌟🌟🌟🌟🌟 från min man. ”SPARA RECEPTET i din Svarta Bok sa han”
Tack för en toppen sida med många smaskiga recept! Finns det möjlighet att göra recepten mer ”utskriftsvänliga” ? Med vänlig hälsning Linda
Så jäkla god sås!
Skulle det funka att byta ut fläskfilén mot kyckling på denna rätten? Älskar denna rätt men våra gäster äter ej fläskfile!
Hur många portioner gäller recepetet