Vem gillar inte köttfärslimpa?
Tänk er då en saftig & ostfylld sådan med knaprigt bacon utanpå.
.
Recept från min bok ”Middagstipset” Fotograf : Ulrica Pousette
Det här behöver du till köttfärslimpan 5-6 personer:
1 kilo nötfärs
2 msk oxfond
salt & peppar
1 paket bacon
Fyllning:
150 gram valfri färskost ( jag valde smaksatt med paprika)
1 pkt knaperstekt bacon
Serveras med klyftpotatis / Morötter
Smörstekta champinjoner
Brunsås:
ev steksky från köttfärslimpan
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop smeten till köttfärslimpan. Platta ut degen på ett bakplåtspapper alternativ på platfolie. Rör ihop den knaperstekta baconen med färskosten & fördela ut fyllningen i mitten, och forma ihop till en limpa. Klä in med bacon, och lägg sedan i ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i cirka 40-50 minuter tills köttfärslimpan är 70 grader.
Under tiden limpan är i ugnen gör du brunsåsen:
Häll i vatten i stekpannan och skeda ur ev steksky från limpa i ugnen, häll i grädde,soya och fond i stekpanna och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Smaklig måltid
Hej Jenny!
I aug ska vi åka till Kroatien.Vi landar i Split och bilar till Makarska. Såg att du varit i Kroatien. Har du några saker man inte får missa? 🙂
Tack för sån bra blogg och receptböcker!
Det var så länge sedan vi var i Kroatien, så jag har inga bra tips alls.
Tack snälla <3
Jag är i split varje sommar, Makarska rivieran är underbar. Split fantastisk med gamla stan, den stora marknadsplatsen, båtarna som går ut till öarna Brac /Korcula som man kan åka över dagen och det finns båtar från Makarska o Split. Vandra upp till ”Marjan” typ ett berg och du ser en fantastisk utsikt över Split😊
Gjorde denna i dag.. Grymt god den blev.. Tack för alla dina goa recept ❤️