Hej där bloggisar,
Letar ni middagstips så här innan lunchtid?
Då har ni kommit alldeles rätt. Här kommer dagens förslag på en rätt som blir uppskattad av stora
som små.
Recept kommer från min bok : Middagstipset och fotograf Ulrica Pousette.
.
Det här behöver du:
700 gram nötfärs
smör
1 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2 tsk torkad oregano
150- 200 gram smulad fetaost
Salt & nymalen peppar
Såsen:
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1 msk svartvinbärsgele
Gör så här:
Häll upp samtliga ingredienser till till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma stora biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. Och där stoppar du in biffarna, i en ugnssäkerform, allt eftersom de börjar bli färdiga. Av stekfettet efter biffarna gör du sedan såsen. Vänd ner 1 dl vatten och vispa ur stekpannan. Sila ner detta i en gryta, tillsätt alla ingredienser och låt allt sjuda upp. Då är det klart att servera med kokt potatis,
Hej Jenny! Följer din blogg jämnt och den är grym jag får mycket inspiration av dig jag som är singel och 27 år och bor ensam hehe. Min fråga är till hur många portioner är biffarna ?