Tjingeling,
Klockan närmar sig lunchtid, och jag tänkte duka fram lunch i min ensamhet.
Filmjölk & massa jordgubbar, det är sådan ”snabbmat” jag gärna äter när kidsen inte är hemma. Något som de gillar är denna rätten som är en återkommande favorit. ”Falsk Fläskfile”, det är många av er som gillar den också.
Den ser ut och smakar faktiskt som fläskfile, om man inte vet om att det är färs man jobbar med d.vs.
Du behöver:
500 gram fläskfärs
1 msk aromat
Gör så här:
Rör ihop färsen med aromaten och forma färsen till en ”fläskfile”,
plasta in och lägg i frysen ett par timmar. Skiva sedan upp och stek den.
Serveras med kokt potatis och brunsås.
Brunsåsen gjorde jag så här:
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja
2 msk konc. oxfond
1 tsk rödavinbärsgele
salt & peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull,
låt sjuda upp en minut eller två.
klart att servera
Hej,
Har du testat att grilla den här falska fläskfilén?
Om du gjort det – blev det bra? 🙂
Inte provat.
Men det borde funka 🙂
Hej Jenny. Kollar din blogg varje vecka just pga ”veckans matsedel”. Och nu fastnade jag för denna rätt som jag tänkte laga idag.
Min sambo kallar mig för ”såsdrottning” då jag gör mina såser själv och inte litar på andras smaker.
Men gjorde din sås enligt recept till punkt och pricka.
Så god. Tack.
Blir denna rätt idag med vinbärsgele brevid.
Vänligen // A-M
Wow vilket gott betyg <3
Middagen blev en succe. Riktig succe. Jag talade om att receptet kom från dig, men han trodde jag gjort såsen, det kan han gott tro ;-), fniss.
Blir fler ggr här hemma.
Tack återigen för recept.
Roligt att höra! 😉