Sedan var det receptet på aftereight-kolan :
Du behöver
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
3 msk kakao
Garnering : ca 20 25 after eight bitar.
Gör så här :
Koka upp grädde, socker, kakao och sirap i en storbottnad kastrull.
Det ska sjuda fram tills det klarar ”kulprovet”
(D.v.s att du kyler ner ca en tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten,
och denna går att forma till en kula ) Då drar du bort kastrullen från plattan. Beroende på hur tjock du vill ha kolan så väljer du mindre / större form att hälla ut kolan på. Lägg ett bakplåtspapper i botten- för att underlätta när du ska ta upp kolan och skära den i bitar. När du hällt upp kolasmeten så placerar du ut after eight bitar över hela kolan, och efter ca 1 minut så kan du lätt smeta ut chokladen över hela kolan till ett jämnt lager. Låt svalna innan du skär i lagom bitar.
Detta är en favorit hemma hos oss!
Hur många grader skall man koka den till ungefär? Tycker inte det blir bra med kulprov och kokar hellre efter termometer! 🙂
Undrar också temperatur! Har aldrig lyckats med kulprovet…
Det beror hur hård du vill ha den. 120 grader?
Hur stor form använde du? Tänkte så man har något att gå efter 🙂
Ok, får göra en omgång på 120 grader och pröva mig fram. Tack!
Hej! Jag vill börja med att tacka för en en fantastiks blogg!! 🙂 jag undrar on man kan frysa in dom här?
Tusen tack.
Absolut, bara att frysa 🙂
Hej! Tänkte testa att göra dessa, ser ju så goda ut. Undrar bara vad för storlek på form du använde?