Detta inlägget verkade fastna så jag provar att uppdatera igen.
”Gårdagens veckomatsedel”
Måndag Grekisk sallad (veg)
Tisdag Teriyakilax med nudelwok
Onsdag Pasta med bacon & krispiga grönsaker
Torsdag Korvstroganoff a la taco
Fredag Tacofrallor
Till 4 portioner behöver du:
4 frallor
3 dl färdigstekt tacofärs
1/2 dl creme fraiche
1 msk kethup
körsbärstomater
2 dl riven ost
tacochips
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Skär av toppen på frallan och gröp ur det mjukaste av brödet. Placera alla frallor i en ugnssäker form. Värm upp en kastrull med färsen tillsammans med crème fraiche & ketchup. Fyll upp bröden med färsen. Skiva körsbärstomater och lägg på, riv över ost och krossa lite tacochips.
Wisch in i ugnen på 15 minuter, sedan är det klart att serveras med en sallad.
* * * * * * * * * *
Kärleksmumskakor till kaffet <3
Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4-5 msk kakao
Det här behöver du till glasyren:
125 g smält smör
1/2 dl kaffe
3/4 dl kakao
5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Toppa med Kokos
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.
Serveras med kall mjölk
Tack för underbara och ofta prisvärda recept gott behöver inte alltid vara dyrt dina matsedlar är toppen kram
Alltså vilka kakor, kan det bli bättre. Sega goda sirapskakor med glasyr som kärleksmums, uuuuu va gott. Inte lätt att försöka att hålla igen här inte 😉