Hej där,
.
Hoppas ni haft en riktigt fin julledighet. Och man har knappt hunnit fira jul, för än det är dags att fira nyår?
Japp, bara tre dagar kvar till nyårsafton. Jag sitter och filar lite på det sista av menyn.
Har ni bestämt er för vad ni ska äta ?
Tipsa gärna i kommentarsfältet.
Vi planerar att låta gästerna stå med förrätt och efterrätt.
Till varmrätt blir det kalkon. ☺️
Smart. Man ska hjälpas åt <3
Här blir det oxfile med potatistårta och gorgonzolasås.
Lingonpannacotta till dessert.
Gott Nytt År
Mums
🙂
Gott nytt till dig oxå <3
Här blir det chèvretoast med honung och valnötter på salladsbädd till förrätt, biff Rydberg/halloumi till varmrätt och en citron/limecheescake till efterrätt. Tänkte bara byta ut saffranen till lime/citron i din saffranscheescake som gjort succé under december på flera mingel och på julbordet. Tack för en fantastik blogg!
Hasselbackspotatis med något kött, antagligen fläskfilé eller fläskytterfilé.
Key lime pie till efterrätt, som jag hittat här, bara den inte är för söt… Men förrätt behövs tips på.
Key lime pajen är jättegod, inte för söt. Tips! Köp pressad lime på flaska istället för att köpa och pressa en massa limefrukter. Det går lika bra. Det behövs dock en för skalet som ska vara i.
Lufttorkad skinka med tomatsallad till förrätt. Oxfilé med potatisgratäng till varmrätt och key lime pie till efterrätt och sen är man i matkoma 🤪
Förött: toast Skagen
Varmrätt: egen rostbiff med potatisgratäng. Min hemmagjorda goda sås. En god sallad.
Dessert: nutellasemifreddo och en mjuk pepparkaka med frosting
Förrätt Plock: -Smördegspizzaslice m ost,spenat o granatäppelsirap, Laxtunnbrödssnurror
Varmrätt: Kalkonbröstfile med svartvinbärssås o potatisterrin
Dessert: Minicupcakes en med choklad och toppad med chokladganach o en Vanilj med blåbärsfrosting
Förrätt: kräftor med plock
Varmrätt: oxfilé black and white
Efterrätt: creme brulee
Under kvällen: bricka med ost, charkisar, vindruvor mm.
Kommer rulla ut för att titta på fyrverkerierna vid tolvslaget sen 😉
Och du Jenny – tack för en fantastisk inspiration till matblogg! Gillar den skarpt 🙂
Kul med inspiration i kommentarsfältet❤️
Gott Nytt År🥳
Kräftceviche till förrätt oxfilé rödvinssås å gratäng till varmrätt och chokladmousse på kokosmjölk till dessert!👌
Förrätt: Gratinerad hummer
Varmrätt: Helstekt pepparfile med potatisbakelse och pepparsås.
Efterrätt: Creme Brulee
Men så gott det där ser ut =)