Godmorgon där hemma,
Jag hann inte med att uppdatera veckomatsedeln igår. Berodde lite på att jag var i väg till sjöss nästan hela dagen, sedan vart det hotellbyte och så avslutades detta med en fantastisk middag hemma hos en familj från Mauritius. Kolla in Instagram så får ni se massor där från resan. @jennysmatblogg
Men bättre sent än aldrig. Varsågoda.
Måndag : Pannkakor ( vegetariskt )
Tisdag : Laxtacos med mango & koriander
Onsdag : Tikka masala med ris
Torsdag : Kryddig lax med nudelwok
Fredag : Grekisk Kycklinggratäng
Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker
Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.
Servera med ris, potatis eller en god sallad.
* * * * * * * * * * * *
Daries recept på knäckig äppelpaj:
6 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skala och kärna ur äpplena.
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smör blandningen,
Lägg äppelbitarna i den smorda formen och klicka / bred ut smeten över äpplena.
Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.
Severa med glass eller vaniljsås.