Hej där,
Vart tog denna förmiddagen vägen, undrar jag. Hade ju så himla gott om tid att packa, städa och handla. Har iallafall hunnit med att handla. Ska snart lämna Charlie hos hundvakten och sedan måste jag packa för våran helg i Göteborg. Städningen finns nog kvar när jag kommer hem på söndag 😉
Sen så ville jag ju uppdatera gårdagen. Jag hade ju finbesök av Fanny och Walter då.
Så himla mysigt att ses. Satt och skvallrade ikapp i över tre timmar.
Knäckig Äppelpaj – 6 portioner
4-5 äpplen
150 gram smör
1 1/2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Lägg i en smord form. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker, havregryn, vetemjöl, bakpulver, & sirap.
.
Fördela havresmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås,
Pajen räckte även till barnen och kompisarna när de om hem från skolan
Å Charlie hon tigger sååååå fiiiint hon kan, så sött 🙂 Det gör våra hundar också 😂
Hahah… Ja 😉
Åhh,gjorde denna paj idag till fredagsfikat på äldreboendet jag jobbar på,populär både hos de äldre och personal 🙂
Ser otroiligt gott ut.
Jag undrar var jag kan se vilka böcker du gett ut?
Ha en skön helg
Jag har gett ut två ( den tredje kommer snart ut)
De heter
Baka med godis
Middagstipset
Finns att beställa på adlibris 🙂
Hej fina! 😃
Tack för en superfin och trevlig blogg!
Jag undrar ifall du tror jag kan blanda äpplena med kanel så de får lite smak av det o att det blir gott? Jag älskar kanel. Eller så kanske den gör sig bäst utan😊
Jag ska göra till många personer o tänkte dubbla äpplen smet och kanske köra den lite längre i ugnen. Tror du det skulle funka? Tack på förhand och ha en underbar dag!
Kram Natalie
PS. Jobbar på Akademibokhandeln och jag tipsar alltid kunderna om dina fina böcker, har båda 2 själv! Älskar de! 😍👍🏽
Riktigt gott med äppelpajer, vår familj åt nyligen en äppelpajkladdkaka som var helt fantastikst god på en herrgårdsbuffe.