Denna goding hade jag turen att bli bjuden på och självklart fixade jag fram receptet till er.
Sagolikt god!
Det här behöver du :
Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
Degen:
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg. Toppa den med färska bär.
Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås
skall bären vara frusna
Går bra med vilket som 🙂
Du har alltid så fina och smarriga recept på desserter. Får man fråga hur ofta det serveras dessert hos er? =)
Faktiskt nästan bara på helgerna ☺️