Vi fortsätter med recepten som ni skickat in och tipsat om.
Jag har några varianter av ”Shepherd Pie” på bloggen sedan tidigare, men denna gången provade jag med lammfärs såsom Sofia från Kiruna som skickade in receptet. Supergott.
Det går naturligtvis bra med vilken färs som helst, även vego.
Det här behöver du :
1 kg potatis
2 dl grädde/mjölk
en klick med smör
1 ägg
salt & peppar
1 kg potatis
2 dl grädde/mjölk
en klick med smör
1 ägg
salt & peppar
Till köttfärsröran:
500 gram lammfärs
150 gram finrivna morötter
1 finriven gul lök
50 gram riven rotselleri ( kan hoppas över)
4 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche (smaksatt med chili )
2 msk ox- eller kalvfond
1 tsk salt
500 gram lammfärs
150 gram finrivna morötter
1 finriven gul lök
50 gram riven rotselleri ( kan hoppas över)
4 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche (smaksatt med chili )
2 msk ox- eller kalvfond
1 tsk salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka potatisen mjuk och rör / vispa ihop moset.
Fräs färsen klar i smör, tillsätt sedan grönsakerna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda upp en tio minuter.Fördela ut färsen i en ugnssäkerform , spritsa eller klicka ut moset och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills moset fått en fin färg.
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka potatisen mjuk och rör / vispa ihop moset.
Fräs färsen klar i smör, tillsätt sedan grönsakerna och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda upp en tio minuter.Fördela ut färsen i en ugnssäkerform , spritsa eller klicka ut moset och grädda sedan i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter eller tills moset fått en fin färg.
Spritsa moset över och skjuts in i ugnen.
Låter mycket gott
Jag gjorde dajmtårtan med 2 msk rismjöl istället för vetemjöl.Den blev jättebra alla tyckte den var god så den tog helt slut.