Hoppas din helg har varit bra, och att din kommande vecka blir ännu bättre! Nu när det är såhär kallt ute så är det riktigt gott med en varm och god soppa.
Passar jättebra till förrätt, men räkna då mer mindre portioner. Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.
Löksoppa , med frasigt vitlöksbröd:
Till ca 4- 6 personer :
2-3 msk smör
maizena
6-7 gula lökar
7,5 dl vatten
2,5 dl grädde
1 hönsbuljong ( alt. grönsaksbuljong)
1 msk färsk hackad timjan
1 kryddmått vitpeppar
170 gram bacon ( ett pkt bacon ) –
Äter ni vegetariskt så går det bra att välja bort detta
Vitlöksbröd
Gör så här :
Bryn löken på svag värme i smöret , löken ska dock inte få färg – utan bara mjukna upp.
Häll upp vattnet , och grädden , och kryddorna. När soppan börjar bubbla så reder du av den med maizena, till önskad konsistens. Under tiden soppan sjuder, så kan du strimla baconet och steka det ( jag stekte även baguetterna efteråt i olivolja och pressad vitlök ) lägg sedan baconen på ett hushållspapper – så att det mesta av stekfettet försvinner. När soppan sjudit i ca 15- 20 minuter så är den färdig att servera.
Toppa med bacon och det goda vitlöksbrödet.
Bland dom godaste soppor jag har testat!
Å vad roligt att höra 🙂
Hej! När ska jag lägga i löken? =)
Man ska bryna den innan man häller över vätskan 🙂
Hej Jenny och tack för en helt fantastisk blogg jag följer dig varje dag och älskar dina recept du lägger ut. Du kämpar oförtrutet med familj och allt vad det innebär men har ändå tid till att svara de flesta och hålla bloggen levande. Fortsätt gärna så lovar jag att fortsätta läsa den ☺
Å vad roligt Marianne 🙂 Idag har bloggen lika mycket läsare som kvällsposten.
Men jag försöker svara alla 🙂
Kram
Hej, jag håller på att göra denna soppa nu för första gången, men jag blev lite nyfiken på hur du skär löken? För du bryner den väl inte hel? ?
Finhackad 🙂