Tjingeling,
Denna grytan kommer från min senaste kokbok, det är så roligt att läsa att ni inväntar fler böcker.Nästa kommer dock inte släppas förrän till hösten, men den är på väg.
Det här behöver du:
800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
flingsalt
persilja att garnera med
Till servering:
kokt potatis eller ris
Gör så här:
Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills de får färg. Rör ner tomatpuren och låt fräsa en kort stund. Bland ner vatten och låt sjuda under lock på svag värme i 1 1/2 timme. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort. Tillsätt fond, soja, grädde & crème fraîche. Rör ihop allt och låt det sjuda i några minuter. Smaka av med flingsalt.
Klipp över persilja eller valfri ört. Klart att servera.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och mitt lilla tisdagstips kommer här. Missa inte toppen erbjudandet på Jackor & kavajer nu. För just nu är det upp till 30% RABATT. KLICKA HÄR
Den är supergod och enkel. Både jag och maken har den som lunchlåda idag. Gjorde en stor sats och frös in. Nu var det bara att plocka fram och koka ris till 😉
Önskar dig en fin torsdag.
Godaste receptet! Gjorde denna första gången på nyårsafton och har sedan dess gjort den varannan vecka typ då den är såååå god!
Verkligen en god gryta som alla i min familj gillar. Gjorde den i förra veckan och la till lite svamp. Tack för alla bra recept!
Jag beställde din bok i början på februari, det tycks vara många andra som gjort det också. Adlibris (Finland) lovar leverans tidigast 1-6 mars så den tycks vara väldigt populär.
Nåja, den som väntar på något gott…
Hejsan Jenny!
Jag följer din blogg regelbundet och tycker det är roligt att följa dig och de dina. Men eftersom jag gärna växer på bredden, är det inte många recept jag kan följa. Jag skulle önska några matrecept utan grädde eller creme fraiche. Kan det vara möjligt?
Vilken fond använder du? Jag använder alltid Bong:s men är knorr kanske bättre?
Kan man byta ut creme fraichen mot mer grädde?
Självklart 🙂
När du skriver sjuda på svag värme, vilken grad ska man då ha på en spis där högsta värme är 9?
3 eller 4 kanske? Det ska bubbla sakta
Måste prova grytan👍😊 tack för alla goda tips!!
Låter supergott – som så många av dina recept! 😍 Hur många portioner är receptet beräknat för?
För hur många personer är receptet?
4-6 personer ? 🙂
Gärna snabb svart ❤ Kan man göra denna o slowcooker på låg värme ??
Det har jag gjort flera gånger.oht det har gått bra. Har kört slowcookern i ca 4tim
Hej, vet inte om du ser detta men tänker göra denna till en fest. Kan man göra grytan dagen innan och sen värma på?
Detta är en av mina största favoriter.
Gör gärna storladdning och gör matlådor.
Helt underbar, älskar kokboken och väntar nu på nästa.
Hej!
Ska den sjuda under lock?
Har provat det och då försvinner ingen vätska för mig, utan blir väldigt blaskig även efter 2 timmar.
Otroligt god! 😍 Hela familjen älskar den här mustiga lövbiffsgrytan 😋
Detta är något bland det godaste jag ätit 🧡
Blandas allt, även vattnet, i när grytan göra i slowcooker?
Så gott recept! 😍 Jag tillsatte morotsslantar, champinjoner och grönpeppar. Serverade med svartvinbärsgelé. Mums!
For oss Nordmenn, hva er lövbiff? 😉 Vi har noe som heter løvbiff her i Norge, men det er et tynnt lag med presset kjøttdeig😊