Järpar med tomat och persilja

Middagstips var det här: 

För i går lagade vi kryddiga järpar till middag, serverade med ett fluffigt potatismos. Kokade dock extra potatis för att hälften ska jag göra stekpotatis med idag. Är det bara jag som är galen i all sorts potatis : pommes, klyftisar, potatisgratäng, råstekt potatis, kokt potatis eller varför inte bara duschesspotatis?

Det här behöver du:
600 gram nötfärs
5 röda körsbärstomater
1 kruka persilja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
1 tsk timjan
1/2 tsk spiskummin
salt & peppar

Gör så här:
Hacka tomaterna så smått du kan och vänd ner i färsen. Finklipp persiljan, riv ner den gula löken & vitlöken.
Rör ner kryddor och fond i färsen, och blanda om väl. Forma smeten till små järpar, och stek dem i rikligt med smör tills de är klara. Servera med potatismos.

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Såg att du undrade om det bara var du som var galen i potatis i alla dess former. Det kan jag tala om att det är du inte. Jag äääälskar potatis.
Så även ett av mina barnbarn. Vet inte om det är generna *S* för hon bor ca 35 mil från mig så hon kan inte ha tagit efter mig. Hon är 8 år och har alltid älskat potatis.

Therese
5 år sedan

Potatis är absolut bästa kolhydraterna! Har alltid älskat potatis. När alla andra ville ha korv och makaroner som barn så åt jag korv och potatis. Mums!

Karl Henrik Udenius Wiklund
3 år sedan

Tusen tack för alla dina underbara recept.. Nu när allt är nästan stängt i Frankrike så gör jag många av dina middagar..

Nästa inlägg

Cupcakes till alla hjärtans dag

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x