Jag hade fått några frågor på ananaspajen, ni ville veta vart ni hittar recepetet på denna. Här kommer det igen- för er som missat.
Annars hittar ni tidigare recept bland kategorierna till höger på sidan, eller i sökrutan.
Jag såg nu att det var drygt två år sedan vi bakade denna… Här är ju Thelma en sisådär 8 år. Tänk så fort tiden går! 🙂
Thelma tycker att det är jätteroligt att vara med och hjälpa till i köket, och denna ananaspajen var hon med och bakade 🙂 En jättegod efterrätt, serveras med vaniljglass eller en klick grädde.
Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 400 gram avrunnen krossad ananas
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och fyll upp pajskalet.
Grädda i ca 30-45 minuter.
Klart att servera.
Ananaspaj är ju jättegott, och lite extra gott det när kokossmaken kommer fram i denna paj.
Så har ni inte bakat denna innan tycker jag att ni ska göra det.
***********************************************************************************************************************
Ananaspaj nummer två- god den också. Utan kokos
Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop tärnat smör med socker och vetemjöl blandat med bakpulver.
platta ut degen i en form, med avtagbara kanter.
Rör ihop fyllningen, ananas, med ägg , cremefraiche, socker och vaniljsocker.
Fyll upp pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Låt svalna något innan servering. Gott att servera glass till.
Ja tänk vad tiden går! Min äldsta är nu också en ”stor” 10-åring. Stopp och växtpiller hit bums;-)
Den är så god den ananaspajen !!
= )
Det var länge sedan jag åt ananaspaj, men minns att den var god 🙂
Så kul, alternativ 2 är väldigt lik min ananaspaj också! 🙂
http://emiliasmatochbak.blogspot.com/2011/08/ananaspaj.html
Jag sitter och spanar runt bland alla otroligt läckra recept och stannar på den här ananaspajen. Jag har alltid använt gräddfil till paj nr1. Undrar vad skillnaden blir!? Dessutom använder jag alltid färska jordgubbar sommartid, istället för ananasen.. hur gott som helst!
Tusen tack för oändlig inspiration och fortsatt framgång 🙂
Tänker prova med färsk ananas..
Jag har gjort med färsk annans och det blev snäppet godare