Hej på er godingar,
Ni efterfrågade ”pajen” jag bakade till Nomis kalas. Och den uppkom av den enkla anledningen att jag inte hade några muffinsformar hemma.. Lite festligare dessutom än bara vanliga hallongrottor. Så denna tycker jag ni ska testa till nästa kalas.
Mumsigt värre.
Det här behöver du:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
hallonsylt ( fast sylt )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram en rund springform på 22 cm, smöra och bröa.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smöret. Arbeta för hand eller med maskin ihop till en deg. Forma sedan till små bollar och placera ut i formen. Tryck en grop i varje boll och lägg sylt i varje grop.
Ställ in i ugnen i cirka 13-18 minuter, eller tills kakan är klar.
Ta ut och pudra över rikligt med florsocker.
Serveras med en klick grädde, eller
vaniljsås.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Just nu är det ett grymt bra erbjudande på Hemtex´s superskönt sängkläder.
Köp 2 betala för 1 , erbjudandet finner du genom att Klicka här
Men så smart! Hallongrottor är ju så goda och de blev jättefina som paj. Skulle jag nog aldrig kommit på det själv. Jag skulle bara tänkt att har jag inga formar så får jag väl göra nåt annat eller åka och handla😂 Tur att du inte är likadan, då hade det här tipset aldrig uppkommit. Kanske att jag ska göra en sådan till helgen?
Flyter de ut i ugnen, eller ska alla bollar ligga mot varandra när de är uttryckta?
De flyter ut lite grann 🙂
Jag har gjort hallongrottor mmarsanpulver i smeten. Vad kan jag byta ut i den här smeten för att det ska bli som dem vznliga hallongrottorna, fast i stor form? Tack på förhand o glad påsk🐥🌸
Du är en stor busig 🦧!
Hej, fungerar det med mat&bak margarin?
Smör är godast enligt mej. Men visst funkar det med margarin.
Sååååååå gott, vilket busenkelt recept!!!!
Ska testa laga den!!!!!!!😎
Lilla busiga apa 🦧!!👽
Bollarna blev lite större en på bilden men blev ändå god!
Bollarna blev lite större en på bilden men blev ändå god! hihi
Kan man göra i ordning dega och trycka ut bollarna dagen innan och sedan sätta in den och grädda färdigt den på eftermiddagen kvällen efter om man vill servera den ljummen :)?
absolut 🙂