Har du också en påse saffran över i skafferiet,
då tycker jag du ska baka mina urgoda saffransbiscotti.
Det här behöver du :
150 gram sötmandel
3 dl strösocker
75 gram rumsvarmt smör
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här :
. Grovhacka sötmandel. Ställ ugnen på 200 grader.
Stöt saffranet med lite strösocker, och sen rör du ihop detta med smör, resten av sockret med hjälp av en elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget medan du vispar.
I en annan skål blandar du samman vetemjöl, mandel och bakpulver och vispa i detta i smeten en kort tid- bara tills allt precis har blandat sig. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela i två delar. Rulla till två längder(lika långa som bakplåten) och lägg demma på en bakplåt med bakplåtspapper. Baka längderna i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Ta ut plåten och låt längderna svalna. – sänk värmen till 120 grader –
Och sen skär du upp längderna i långa /sneda bitar. lägg då tillbaka dem på plåten, med snittytan uppåt och torka dem i ca 30 minuter – eller tills de är torra.
Enkelt och passar finfint att bjuda på året runt
Dessa Leilas saffranskorpor gör jag till jul – jättegoda men inte så kul att läsa om i februari. Lite inaktuell idé men för all del väldigt goda året runt.
Men läs inte då 🙄
Varför inte äta goda saffransbiscotti året runt? Synd att bara äta dem till jul!
Det bästa biscotti recept jag har bakat