Sådär, då är barnen på väg till skolan. Friska & krya,
och jag på väg till Växjö för en dejt med min hårfrisörska. Dags att få lite ny färg & glans i mitt vintertorra hår.
Kolla in på Instagram om ni vill följa mej mer lite bakom kulisserna ( @jennysmatblogg )
Igår blev det grönpepparbiffar till middag. Och tusan så goda de blev.
Receptet kommer här.
Till 8 biffar behöver du:
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg
Till såsen:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk kinesisk soja
1 msk oxfond
2 msk hel grönpeppar
1 tsk lingonsylt
Gör så här:
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Mät upp alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda upp. Servera detta med kokt potatis eller potatismos.
Smaklig måltid
Jag rekommenderar inte att lägga hela pepparkorn på biffarna som på bilden. Det är måttligt kul att bita i en sådan rackare 🙂
Grönpeppar är inte särskilt stark 🙂
Ser kanongott ut men finns det inte risk för att smaken ”skär sig” mellan grönpepparsås och lingon?
Älskar di sida och dina recept och detta recept är toppen!
Mycket gott recept alla ljublade här hemma, dock hade jag mörk oxbuljongtärning istället eftersom den flytande vart slut I butik.