När man är vill laga något gott som inte tar för lång tid.
Då tycker jag att stekt kyckling med tzatziki är gott! Till barnen brukar jag göra klyftpotatis, men jag föredrar nog en god sallad.
Tzatziki gör jag gärna mycket av så att jag kan förvara den i kylskåpet till nästkommande middagar.
Här kommer receptet då:
Det här behöver du :
1 hink med turkisk( alternativt grekisk ) yougurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
1 tsk salt
peppar
örtkrydda
Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Fick tips om detta för ett tag sedan, nämligen att gröpa ut de vattniga kärnhuset med sked.
Och det var ett bra tips, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan, jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffe filter under , strö över en tsk med salt över gurkan. Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yougurten. Och sedn är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffe filter. Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan i hinken. Rör om, och smaka av med salt, peppar och ev lite örtsalt.
Lätt som bara den!
Tzatziki är aldrig fel. Bra förslag med gurkan.
Hej!
Så gott.
Tips- ta en halv tesked rödvinsvinäger och
blanda i. Sedan precis innan servering,
Lite lite olivolja . Fått dessa tips av en kock från
Grekland.
Kram
Carina
En favorit😊 tar alltid i lite olivolja och citron eller vinäger också… blir bästa tzatzikin.
Hälsningar Maria
Kan du inte göra förslag på hur man ska steka kyckling olika kryddor osv. Är så dålig på att steka hel kycklingfilé hur länge ska den stekas mm