Idag tänkte jag bjuda på Fylld köttfärslimpa :
Du behöver för 7- 8 portioner :
1 kg köttfärs
smör
1 pressad vitlök
1 finriven gullök
2 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
nymalen peppar
1 tsk salt
2 askar med creme bonjour / alt. 1 ask philadelphiaost
Serveras med potatismos och brysselkål.
Gör så här :
Ställ ugnen på 175- 200 grader.
Blanda ströbröd, grädde, mjölk , salt och peppar i en skål.
Rör även ner bägge äggen i denna smet, och låt detta sedan stå och dra en stund.
Riv sedan ner löken , och pressa ner vitlöksklyfta innan du blandar smeten med köttfärsen.
Dela köttfärssmeten i två delar, och platta sedan ut dem på plastfolie.
Bred ut philadelphiaosten, och rulla sedan ihop detta till en fin köttfärslimpa.
Lägg i smord form och in i ugnen i ca 40- 50 minuter.
Låt stå i ugnen i ca 40- 50 minuter, eller tills färsen är genomstekt.Servera sedan den fyllda köttfärslimpan till ett gott potatismos och lite. Färsk , nykokt brysselkål.
Hej!
Jag är inte helt bekväm i köket men gillar skarpt dina recept. Nu har jag äntligen tagit mod till mig att prova också och då blev det en del frågetecken. Menar du en vitlöksklyfta i receptet? Det står bara en vitlök. Sedan står det att du delar färsen på hälften, vad gör du med den andra hälften? Blir det ”locket”?
1 vitlöksklyfta och ja det blir locket 🙂
det är ett gamlat recept, jag var inte så tydlig i min beskrivning då 🙂
Måste säga att Jag ÄLSKAR din sida!! Varje gång jag ska göra mat från recept så gör jag alltid dina!! Och blir lika gott varje gång! 🙂 idag blir det den här köttfärslimpan
Vad glad jag blir <3