Hej hej,
Hoppas ni haft en superfin Julafton.
Ätit gott, tittat på Kalle och undgåtts med nära och kära.
Nu har jag ätit så mycket julmat att till och med jag börjar tröttna på det. Däremot har jag varit sååå sugen på friterade munkar & semlor.
Har ni provat Mumlor?
Så himla gott.
Skär av toppen på munkarna, och gröp ur dem lite för att få plats med mandelmassa-fyllningen.
Mandelmassa + lite ovispad grädde som man rör ihop till en kräm.
Fyll sedan munkarna med detta. Vispa grädde och spritsade runt om.
På med locket, pudra med florsocker
ÄT OCH NJUT!
Tack för alla goda recept och dessa mumlor måste jag prova.
Tänk vad man hittar på med semla:) Men jag föredrar en klassisk semla. Igår var det första gången jag åt julmat i år så jag är inte trött på det. Ska äta idag med,tycker alltid att det smakar bättre andra dagen:)
Vad gjorde du på julafton Jenny,själv eller? Ska ni fira nyår utomlands eller? Ursäkta nyfikenheten,god forsättningen.
Eller smunk kan man också kalla det haha, oavsett så är det djävulskt gott! Tack för en bra blogg!
Jag föredrar en klassisk semla men det är kul med variation. Dottern gillar inte semlor men munkar. Jag får testa att göra en mumla till henne. Ha en fortsatt god jul.
Mumla, låter som något man ska testa! Och liiite mer julmat får allt plats 😉
God fortsättning till dig och familjen!
Mumla var mycket intressant och påminde mig om semmelkrans från en veckotidning på slutet av 70 talet, men där var degen vanlig vetedeg . Har gjort det många gånger sedan dess.
Hej!
Är tanken att man köper färdiga munkar o fixar till? Ser inget direkt recept på mumlan annars.