Hej fina,
Har ni också tjuvstartat med julmaten. Jag kan aldrig hålla mig och tröttnar aldrig heller. Julskinka gäller till frukost så fort den släpps i butik. Och jag har ätit många julmackor i mitt liv må ni tro, men nu kan jag våga skryta om att jag faktiskt har tillagat och ätit den godaste julskinka någonsin. Och att det var så här enkelt att göra egen julskinka från grunden, det visste inte jag. Supersmidigt!
Den godaste julskinkan jag ätit är denna: Mor Matildas färskrimmade svenska julskinka från Jakobsdals Charkuteri, som jag tillagade i ugnen enligt sous vide-metoden. Att julskinkan är färskrimmad innebär att den aldrig varit fryst, skinkan kommer färsk i en värmetålig förpackning. Jakobsdals Charkuteri använder sig bara av den finaste skinkan.
Alla instruktioner står på förpackningen, men i stora drag klipper du bort det svarta nätet, sätter in termometern och skjuts in i ugnen.
Där får julskinkan stå och gotta till sig några timmar innan den är klar.
Jakobsdals Charkuteri är ett familjeägt företag i tredje generationen. Och de värdesätter svenskt kött, kvalitet och hantverk.
Vilket jag intygar att det märks på deras samtliga produkter. Även på : Mor Matildas färdigskivade julskinka, Bror Jakobs rökta smörgåsskinka och Haga Petter som är en rökt delikatess korv. Du kan läsa mer om produkterna HÄR
När julskinkan nått en innertemperatur på 70 grader tar man ut den från ugnen.
Då är det genast dags att griljera skinkan.
Till min griljerade skinka:
1 ägg
3/4 dl grovkorning senap
1 msk med socker
1-2 dl ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg, senap & socker och bred över skinkan.
Strö över ströbröd och ställ in i ugnen cirka 15 minuter eller tills skinkan fått fin färg. Ta ut och låt svalna & ställ sedan kallt. Dekorera gärna med lite nejlikor.
Japp, och så är bara det roligaste kvar. Att provsmaka.
Alltså, hur gott är det inte med julmacka?
Har ni inte tjuvstartat än så är det ju dags, knappt två veckor kvar till jul.
Mums!
Nu undrar du vart du kan hitta den fantastiska skinka?
Jo, klicka här
Vill man göra det ännu lättare för sig har även Jakobsdals Charkuteri en färdigkokt julskinka, dvs att det bara är att smeta på griljering och så är den klar.
Tack för tipset, då får man leta efter denna i affären <3
😘Så god!
Varför tipsar du om en skinka som vare sig är krav, ekologisk eller på något sätt är glad?
Har vi inte kommit längre i vårt sätt att se på djur, miljö, råvaror och vårt förvaltande av jorden?
Sophie. Varför kan man inte få bestämma själv vad man kan tipsa om? Beror väl på lite vilka samarbeten Jenny får, precis som i affären. Man köper bra råvaror när man kan och när det är bra pris. Den här månaden är en ganska kostlig månad för många. Även om man skulle vilja så kan det vara så att man inte har råd att köra allt krav och ekologiskt. Skinkan kostar ju en del bara den och det ska räcka till många personer. Vet man ett märke som smakar gott så är det väl ett jättebra tips, sedan är det upp till var och en att bestämma om det är vad man är ute efter när det gäller prisklass/ekologiskt/krav etc, finns ju mycket att välja på i affären. Vad har du för rätt att döma andra?
Åååh denna köpte jag igårkväll ska tillaga den imorron 😍
Perfekt julskinka 😘
Tack för tipset! Ska leta efter den i Borås.
Vilken senap använder du till griljeringen? Märke och sort?
Ica och Citygross borde ha den ☺️
Det är olika senap beroende vilken på vilken har hemma.
Tack för tipset om Mor Matildas julskinka helt underbart saftig och god.Bästa skinkan jag ätit på länge.
ICA Maxi har den i Kungsbacka. Men saknar en liten riktlinje på hur många timmar den skall stå i ugnen, till 70 grader, men hur lång tid är det?
Det beror på hur stor julskinkan är.