SAFFRANSCHEESECAKE

Godmorgon raringar,

Hoppas ni fått en bra start på denna onsdag. Jag ville starta dagen med att bjuda på denna goda saffranscheesecaken.
Prova den redan till helgen vetja, sagolikt god!

 

Det här behöver du till botten:
50 gram smält smör
20 pepparkakor

Cheesecakefyllning:
250 gram mascarpone
100 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert med saffran
1 kryddmått vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör saffranscheesecaken så här:
Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor och tryck ut i en rund form på cirka 22 cm. Vispa färskost, mascarpone, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt eller bär. 

4
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Åh vad gott det ser ut.

Baktokig
5 år sedan

Kan man göra den dagen innan o låta den stå i kylen? Eller bör den frysas? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Baktokig
5 år sedan

Den ska stå i kylen 🙂 Man kan absolut göra den dagen innan.

Inger
5 år sedan

hej
Tror du det blir lika gott/bra att göra i separata formar typ creme bruleeformar.? vi är 10 st

jennysmatblogg
Reply to  Inger
5 år sedan

Det tror jag säkert 🙂

Ann Åström
5 år sedan

Kan man frysa scheescaken

jennysmatblogg
Reply to  Ann Åström
5 år sedan

Visst kan man 🙂

Ellen
2 år sedan

Den här är så BIP-god!! Brukar göra denna och saffranskladdkakan som du har recept på och ta med till jobbet. Mycket uppskattat bland alla saffransälskare!

Nästa inlägg

Värmande köttfärssoppa

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x