Godmorgon raringar,
Hoppas ni fått en bra start på denna onsdag. Jag ville starta dagen med att bjuda på denna goda saffranscheesecaken.
Prova den redan till helgen vetja, sagolikt god!
Det här behöver du till botten:
50 gram smält smör
20 pepparkakor
Cheesecakefyllning:
250 gram mascarpone
100 gram philadelphiaost
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert med saffran
1 kryddmått vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Gör saffranscheesecaken så här:
Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor och tryck ut i en rund form på cirka 22 cm. Vispa färskost, mascarpone, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt eller bär.
Åh vad gott det ser ut.
Kan man göra den dagen innan o låta den stå i kylen? Eller bör den frysas? 🙂
Den ska stå i kylen 🙂 Man kan absolut göra den dagen innan.
hej
Tror du det blir lika gott/bra att göra i separata formar typ creme bruleeformar.? vi är 10 st
Det tror jag säkert 🙂
Kan man frysa scheescaken
Visst kan man 🙂
Den här är så BIP-god!! Brukar göra denna och saffranskladdkakan som du har recept på och ta med till jobbet. Mycket uppskattat bland alla saffransälskare!