Denna efterrätten är en riktig höjdare för oss chokladälskare.
Till 6 personer :
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 st gelatinblad
Vitchoklad, färska hallon och lite krossad mörkchoklad.
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. ( ca 5 minuter)
Och koka upp grädde tillsammans med sockret.
Ta bort från plattan och låt stå med lock på i ca 5- 10 minuter.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen – rör om tills bladen löst sig ordentligt.
Hacka chokladen och rör ner i gräddblandningen – rör om tills all choklad löst sig.
Häll upp i koppar eller skålar. ( Går även bra att lägga i en skål – så får man välja själv hur mycket man vill ha )
Låt stå kallt i ca 4 timmarn innan servering
Garnera med färska hallon , vitchoklad flan och lite mörk krossad choklad
Trevlig Fredag 🙂
Ser supergott ut!
Har precis hittat din blogg och tycker det ser ut att vara massor av goda recept. Tycker att du tar otroligt bra bilder oxå!
Kan man göra denna i större sats? Eller är det bättre att göra i omgångar? 🙂