Du behöver : ( 8-10 personer )
10-12 digestivkex
25-50 gram smör ( testa er fram med kexen och smöret , tills ni får en lagom bra digestiveg. )
1 burk kondenserad mjölk
3-4 dl vispgrädde
2 mindre burkar med manariner
15 st nobless
Några rutor hackad mjölkchoklad
Gör så här:
Koka den oöppnade konservburken i 3 – 3 1/2 timme. Viktigt att hela burken täcks med vatten, under hela koktiden.
Kyl sedan ner den i kallt vatten. Finkrossa digestivkexen, och smält smöret och rör samman detta. Tryck ut i en rund form med avtagbara kanter ( ca 24- 26 cm )
Bred ut kolakrämen ( den kondenserad mjölken ) över digestivdegen:
Lägg ett lager med mandariner på kolan,
Vispa sedan grädden, så att den blir lagom fast. Och bred över detta.
Dekorera sedan med nobless, finhackad choklad och nobless.
Kan man inte köpa den vanliga kondenserad mjölk med kolasmak i?
Du menar den karamelliserade mjölken ?
Ja den fungerar lika bra!
Typ banoffee pie fast med mandarin istället för banan? 🙂
Hej!
Ska digestivebottnen stekas?