På Ica hittade jag ett roligt recept på Thaisoppa som jag provat i veckan.
Blev supergott!
Det här behöver du till 4 portioner: Klart att servera.
500 g kycklingfile
250 g champinjoner
1 röd lök
1 röd chili
1 citrongräs
1 msk olja
1 msk fisksås
1 msk socker
2 msk färskriven ingefära
10-15 körsbärstomater
3 limeblad
4 dl vatten
3 msk kycklingfond
400 ml kokosmjölk
1 lime
Gör så här:
Skär kycklingfilén i bitar. Dela kärna ur och strimla chilin. Krossa roten på citrongräset och skär det i 2 cm bitar. Fräs kyckling, chili och citrongräs i oljan. Tillsätt fisksås, socker, ingefära, limeblad, vatten,fond och kokosmjölk. Vänd även ner tomaterna. Koka sakta i ca 15 minuter, hacka ner salladslöken. Stäng av plattan och smaka av med pressad limejuice.
Ett tips om den här rätten som jag lärde mig i thailand: Använd kycklinginnanlår istället för kycklingfilé, blir mycket mörare! Och kycklingen behöver inte stekas innan utan kan vändas i kokande fond och sedan låtsas koka i ca 20 min innan man vänder i mer ingredienser. Testa vetja! 🙂
Hej! Laddade nyss hem din app för att kunna spara recept . Jag kunde inte hitta detta recept där. Kommer det komma? Finns inte alla dina recept i appen? Vore toppem isf!