Ursäkta tystnaden igår,
hann helt enkelt inte kika förbi er här inne då. Men det får bli desto fler inlägg i dag då :)) I går blev det fläskfile i ugn med kokt potatis och brysselkål. Denna rätten är lätt att laga till många, så bra festrätt.
Till 6 personer behöver du
3 putsade fläskfileer
salt & svartpeppar
2 1/2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk kinesisk soja
1 msk rödavinbärsgele
Serveras med kokt potatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär fina medaljonger av filéerna, banka dem lätt med en kötthammare. Stek dem i rikligt med smör med salt & peppar.
Lägg dem sedan i en ugnsfastform, vispa ihop ingredienserna till såsen och häll över.
Swish in i ugnen en 15 minuter eller tills fläskfilen är klar.
Servera genast,
Detta måste jag prova 😋
Funkar detta oxå till potatisgratäng? Och funkar det att ha knaperstekt bacon i?