Godmorgon på er,
Här skiner solen och det ser ut att bli en riktigt fin tisdag. Dagarna rusar förbi lite väl snabbt nu bara, hinner knappt uppdatera med alla smarriga recept jag provat. Nomi och jag bakade lite cookies när Melvin fyllde år. Amerikanska cookies eller snittkakor är en återkommande favorit hos oss. Och lätt att baka för barnen också.
Det här behöver du till 25 kakor:
175 gram smält smör
2 dl brun farinsocker
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl chokladknappar
1/2 dl chokoladknappar tills efter gräddning
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smält smöret, och låt svalna. Vispa smöret, socker & farinsocker med en elvisp. Vispa sedan i bägge äggen till en fin smet. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och rör ner i smeten/degen. Blanda ner chokladknapparna och klicka ut degen på bakplåtspapper ( jag fick kakor till tre plåtar ) Grädda i mitten på ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och strö över chokladen precis när de kommit ut från ugnen.
Hej! Var köper man chokladknapparna? 🍫
Bland bakprodukterna i mataffären 🙂
Blir dem frasiga knapriga eller sega?
Lite både och 🙂
Tror du att man skulle kunna göra dom här utan ägg? Eller faller dom isär då kanske..
Hej!
Vad är skillnad på dessa cookies och ditt andra recept chip cookies?
Dessa som är här blir dom lite hårdare i konsistens?